Powrót

Olej z pestek porzeczki

Olej z pestek porzeczki (zimnotłoczony) jest uważany za naturalny kosmetyk przeciwstarzeniowy, wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Swoje wyjątkowe właściwości kosmetyczne zawdzięcza zawartości rzadko spotykanych kwasów tłuszczowych: kwasu gamma-linolowego oraz kwasu stearydynowego, które wykazują działanie przeciwzapalne i łagodzące. Stosowanie kwasu gamma-linolowego jest szczególnie ważne w codziennej pielęgnacji skóry przesuszonej, wrażliwej, atopowej i skłonnej do podrażnień. Ponadto olej z pestek porzeczki jest bogaty w przeciwutleniacze, takie jak witamina C i E, które pomagają chronić skórę przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi, wzmacniają barierę ochronną, odżywiają i regenerują. Olej sprawdzi się także na alergiczne wypryski, drobne otarcia czy w przypadku ukąszeń owadów.

Produkty z olejem z pestek porzeczki
  1. Zestaw do twarzy Eksfoliacyjny Zestaw do twarzy Eksfoliacyjny
    Zestaw do twarzy Eksfoliacyjny
    150,00 PLN 168,00 PLN

Powiązane artykuły

Krem na noc: dlaczego jest niezbędnym elementem pielęgnacji twarzy?

Krem na noc: dlaczego jest niezbędnym elementem pielęgnacji twarzy?

Dobry krem nawilżający. Czym powinien się charakteryzować?

Dobry krem nawilżający. Czym powinien się charakteryzować?

Antyoksydacyjny wpływ wybranych owoców na skórę

Antyoksydacyjny wpływ wybranych owoców na skórę