Powrót

Glukozyd kaprylowo kaprynowy

Glukozyd kaprylowo kaprynowy jest jednym z najdelikatniejszych naturalnych detergentów, powstaje z surowców pochodzenia roślinnego. Ze względu na wysoką tolerancję glukozydu na skórę i błony śluzowe oraz właściwości nawilżające sprawdzi się w pielęgnacji skóry wrażliwej, skłonnej do alergii, a także w preparatach kosmetycznych dla dzieci. Doskonale się pieni, usuwa zanieczyszczenia i łagodnie myje. Bywa wykorzystywany jako składnik szamponów, ułatwia rozczesywanie włosów i delikatnie oczyszcza.

Produkty z glukozydem kaprylowo kaprynowym

Powiązane artykuły

Jak dbać o włosy? Podpowiadamy, jak pielęgnować włosy krok po kroku!

Jak dbać o włosy? Podpowiadamy, jak pielęgnować włosy krok po kroku!

Co zrobić, żeby włosy nie wypadały?

Co zrobić, żeby włosy nie wypadały?

Poznaj sposoby na puszące się włosy

Poznaj sposoby na puszące się włosy