Powrót

Węglan magnezu

Węglan magnezu to nieorganiczna sól magnezowa kwasu węglowego, który naturalnie występuję w postaci magnezytu. Ze względu na niezwykłe właściwości chłonne, w kosmetyce używany jest jako absorbent. Ma niezwykłą zdolność pochłaniania i wiązania wody. Dzięki dużej porowatości zwiększa swoją powierzchnię absorpcyjną, co pozwala na utrzymanie wilgotności na stałym poziomie. Właściwości te sprawiają, że związek ten jest idealnym składnikiem dezodorantów.

Produkty z węglanem magnezu
  1. Zestaw Bestsellerowy Zestaw Bestsellerowy
    Zestaw Bestsellerowy
    149,00 PLN 166,00 PLN
  2. Mężny Duet 2.0 Mężny Duet 2.0
    Mężny Duet 2.0
    79,00 PLN 84,00 PLN

Powiązane artykuły

Dlaczego warto stosować kosmetyki naturalne?

Dlaczego warto stosować kosmetyki naturalne?

Podrażnienia pod pachami - jak sobie z nimi radzić?

Podrażnienia pod pachami - jak sobie z nimi radzić?

Zdrowe sposoby ochrony przed potem

Zdrowe sposoby ochrony przed potem