Powrót

Węgiel aktywny bambusowy

Węgiel aktywny bambusowy to surowiec pozyskiwany ze zdrewniałych łodyg bambusa. W kosmetykach węgiel aktywny pełni głównie funkcję oczyszczającą i detoksykującą. Mikroporowata struktura cząsteczek węgla posiada zdolność adsorpcji toksyn, sebum oraz innych zanieczyszczeń. Pomaga w regulacji działania gruczołów łojowych, dzięki czemu matowi skórę i zmniejsza widoczność porów. Ponieważ nie rozpuszcza się w wodzie, delikatnie złuszcza naskórek, zostawiając skórę gładką i dotlenioną. Węgiel aktywny sprawdzi się idealnie w pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej i zanieczyszczonej. Kosmetyki do włosów zawierające w składzie węgiel aktywny dodadzą włosom objętości i blasku, a skórę głowy pozostawią oczyszczoną i bez podrażnień. Należy dodać, iż bambus jest najszybciej rosnącą rośliną na świecie, dlatego węgiel z niego pozyskiwany jest przyjazny dla środowiska.

Produkty z węglem aktywnym bambusowym
  1. Zestaw Bestsellerowy Zestaw Bestsellerowy
    Zestaw Bestsellerowy
    149,00 PLN 166,00 PLN
  2. Mężny Duet 2.0 Mężny Duet 2.0
    Mężny Duet 2.0
    79,00 PLN 84,00 PLN
  3. Włosopak duet: szampon i odżywka Włosopak duet: szampon i odżywka
    Włosopak duet: szampon i odżywka
    70,00 PLN 78,00 PLN

Powiązane artykuły

Prawidłowe oczyszczanie twarzy

Prawidłowe oczyszczanie twarzy

Jak pozbyć się zaskórników?

Jak pozbyć się zaskórników?

Jak poprawić stan cery?

Jak poprawić stan cery?